Powerbank test: Disse 5 er best i 2024

Photo of author
Skrevet av amund

Har over 10 års erfaring med å teste produkter på det norske markedet. Tro meg - du kan stole på oss i Spillhandel.

En powerbank er et lite, hendig apparat som sørger for at mobilen ikke går tom for strøm. Er du mye på farten og avhengig av telefonen, er en nødlader akkurat det du trenger – men hvilken er egentlig den beste?

Vårt mål i Velgenklere er å geleide deg gjennom det enorme Powerbank-utvalget, slik at du finner modellen som passer deg best. Det er derfor vi har evaluert en hel jungel av beskrivelser og anmeldelser fra troverdige kilder. Etter timer og dager med grundig arbeid der vi har vært i gjennom både tester utført av testpanel, produktbeskrivelser og kundeanmeldelser, er det de fem modellene nedenfor vi opplevde som best.

Vår ubestridt ener og derav testvinner er ingen ringere enn Linocell Powerbank 5000 mAh. Denne unike nødladeren er ikke bare billig, men også særdeles praktisk. Den utmerker seg i tillegg for sin gode kapasitet, og ikke minst gunstige størrelse. Faller ikke denne i smak? Les videre og du finner garantert Powerbanken som passer deg.

Powerbank test: Alle våre favoritter – Best i test (2024)

#Produkt
1Linocell Powerbank 5000 mAh – Best i test!
2Linocell Powerbank 10,000 mAh – Med både USB-A og USB-C
3Linocell Powerbank 7800 mAh – Mye for pengene
4Linocell Powerbank 65 W PD – Premium variant
5Linocell Powerbank 5200 mAh – Billig, men populær

1. Linocell Powerbank 5000 mAh — Best i test!

Linocell Powerbank 5000 mAh

Linocell Powerbank er en praktisk og prisvennlig modell, som passer alle typer mobiler og USB-enheter. Kapasiteten er også god da den har 5000 milliapere per time, hvilket tilsvarer driftstid på rundt tre timer. Ingen kombinerer pris, kapasitet og funksjonalitet bedre enn denne og derfor er det vår testvinner.

Linocell Powerbank er proppfull av praktiske egenskaper og den gir flere fordeler. Den har lang driftstid, en praktisk størrelse og skreddersydd for alle mobilenheter. Den er utstyrt med både USB-A og USB-C, samt at den har ladeindikator.

Ikke nok med det, ladingen stoppes også automatisk opp når telefonene er fulladet, slik at Powerbanken ikke bruker unødig batterikapasitet. Dette er en åpnebar fordel, særlig om du er mye på farten og ikke har tilgang på stikkutakk.

En annen ting fanget vår oppmerksomhet er dens gunstige størrelse. Nødladeren måler 93x13x 62mm og veier kun 115 gram. Den får derfor plass i alle vesker, sekker, og til og med lommen reiser du lett.

Vi er heller ikke de eneste som liker denne Powerbanken. Den skårer godt på forbrukertestene og også kundeanmeldesene. Der er det særlig prisen som går igjen som den største fordelen, noe vi for så vidt er enige i ettersom den er blant markeds aller billigste. Det eneste negative vi har å påpeke er at den egner seg lite på PC-er.

Oppsummert

  • Billig
  • God kapasitet
  • Praktisk størrelse

2. Linocell Powerbank 10,000 mAh — Best trådløse nødlader

Linocell Powerbank 10 000 mAh

Det som gjør at denne populære nødladeren stikker seg ut, er at den er fullstendig trådløs. Med Linocell 10,000 slipper du de irriterende ledningene som henger og slenger, i tillegg til at den lader enhetene dine svært raskt. Her får du en kraftig og trådløs lader med flere ypperlige egenskaper.

Denne praktiske powerbanken gjør at du kan lade både mobilen og hodetelefonene raskt og enkelt – med og uten kabel! Dette gjør den unik, men det er ikke det eneste som imponerer. Laderen er nemlig utstyrt med flere ladeporter, slik at du kan lade flere enheter samtidig.

Ladetiden er også god, da den har en ladetid på rundt seks timer. Kapasiteten er det heller ikke noe å utsette på, og den klarer fint å lade alle typer enheter – til og med PC-er. Størrelsen på denne powerbanken er, som en konsekvens av sin enorme kapasitet, vesentlig større enn testvinneren.

Laderen måler 145x72x17 mm og har en vekt på 230 gram. Det gjør den mindre plassvennlig, men ikke slik at den ikke får plass i en sekk eller veske. Prisen er også en del høyere enn hos testvinneren, men en usaklig pris er det langt ifra. Sett i forhold til Powerbankens kapasitet mener vi den er fornuftig prissatt, noe som også gjør dette til et godt kjøp ønsker du en kraftig, trådløs Powerbank.

Oppsummert

  • Trådløs powerbank
  • Hurtiglading og kraftig
  • Lader flere enheter samtidig

3. Linocell Powerbank 7800 mAh — Mye for pengene

Linocell Powerbank 7800 mAh

Denne raske og kraftige nødladeren på 7800 utmerker seg først og fremst for sin gode kapasitet, men også for sine praktiske egenskaper. Den er utstyrt med tre USB-porter, hvorav den ene er en USB-C port. Dette gjør at den lader telefonene raskere enn modeller som ikke er utstyrt med såkalte C-porter. Prisen er i tillegg bra, så her får du mye for pengene.

Laderen har en kapasitet på 7800 mAh, noe som tilsvarer tre ladinger der du lader mobilen fra helt tom til helt full. Du kan dessuten lade flere enheter samtidig, siden den har flere USB-innganger. I tillegg til det, har den ladeindikator og automatisk avslåing.

Dette er praktiske egenskaper i den forstand at du alltid har kontroll over batteriet, samt at den ikke bruker unødig batterikapasitet når mobilen er fulladet. Ladetiden er på rundt fem timer, noe som gjør den til en Powerbank i midtsjiktet sett i forhold til kapasitet. Den er langt fra kraftigst, men samtidig vesentlig kraftigere enn modellene med minst kapasitet.

Størrelsen er også praktisk, den måler 95x63x22 mm og får dermed enkelt plass i lommen, sekken eller vesken. Vekten er på 180 gram, og helt til slutt ønsker å bemerke hvor godt den skårer på kundeanmeldelsene. Ifølge flere forbrukere er det en meget god Powerbank som så absolutt gjør jobben den er laget for.

Oppsummert

  • Praktisk powerbank for mobil
  • Kan lade flere enheter samtidig
  • Ladetid på ca 5 timer

4. Linocell Powerbank 65 W PD — Premium

Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh

Denne sensasjonelle powerbanken fra Linocell er perfekt for deg som trenger «endeløs» kapasitet. Den har nemlig en kapasitet på bemerkelsesverdige 20,000 mAh. Det gjør den til markedets soleklart kraftigste Powerbank, og den fungerer på alle slags enheter inklusive nettbrett og datamaskin.

Alle som jobber mye på mobilen eller datamaskin uten tilgang til stikkuttak, burde utvilsomt vurdere denne. Takket være den enorme kapasiteten, er den i stand til å lade alle slags enheter både raskt og enkelt. Den er videre utstyrt med USB-C og USB-PD. Den har også lang driftstid ettersom den fungerer i opptil 11 timer før den selv må lades.

Siden den er blant de desidert kraftigste på markedet, er størrelsen noe større. Den måler 152x77x28 mm og veier 460 gram. Som i tillegg nevnt har den en kapasitet på hele 20,000 mAh, der også Power Delivery-effekten på 65 W er usedvanlig bra.

Det som taler imot denne kraftpakken av en Powerbank er at den er høy i prisen og ellers lite plassvennlig. Samtidig må det understrekes at dette er noe du må ta til takke med skal du ha Powerbanken med best kapasitet. Så alt i alt tror vi helt klart at dette er en modell som vil innfri, særlig om du trenger en kraftig nødlader.

Oppsummert

  • Enorm kapasitet på 20,000 mAh
  • Lader alle enheter, inklusiv Laptop
  • Kostbar toppmodell

5. Linocell Powerbank 5200 mAh — Billig

Linocell Powerbank 5200 mAh

Det som gjør at denne Powerbanken utmerker seg er først og fremst den lave prisen. Leter du etter et billig alternativ er dette utvilsomt en modell å vurdere. Den har også en forholdsvis god kapasitet på 5200 mAh, som gjør den ypperlig til enklere opplading av mobiltelefonen. Her betaler du altså lite for en meget hendig nødlader.

Linocell Powerbank 5200 mAh kan egentlig ses på som et ekstra batteri. Den har et praktisk format og størrelse på 98x43x22 mm, og den veier kun 125 gram. Det gjør den svært plassvennlig og enkel å ha med seg når du er ute på farten.

I tillegg er den utstyrt med flere praktiske egenskaper. Den har automatisk avslåing og to USB-porter, samt en ladeindikator. Sagt med andre ord er den utstyrt med «alt» som er nødvendig hos en powerbank.

Det er heller ikke mye å utsette på kapasiteten da den klarer å lade opp en mobil ca to ganger før den selv trenger en opplading. Den er naturligvis ikke like kraftig som de dyreste toppmodellene, men samtidig mer enn kraftig nok til enklere bruk.

Avslutningsvis er det en populære powerbank som får gode skussmål. Den beskrives blant annet av flere testsider som en Powerbank med «høy kapasitet til en usedvanlig god pris». Dermed er vi nesten helt sikre på at dette er en nødlader som vil innfri dine krav og tilfredsstille dine behov.

Oppsummert

  • Billig Powerbank
  • Kapasitet på 5200 mAh
  • Utstyrt med flere praktiske funksjoner

Hva er en powerbank?

powerbank best i test

En powerbank er et backup-batteri eller et bærbart batteri som du kan ha med deg og bruke til å lade alle elektroniske gjenstander, helt uavhengig av stikkontakt.

Alt av mobiler, nettbrett, laptops og smartklokker kan lades med en powerbank.

Slik bruker du en powerbank

Dagens powerbank er ganske entydige og enkle å bruke, så det skal være ganske så problemfritt å få en powerbank til å fungere. Likevel kan de ulike modellen ha forskjellige egenskaper, noe som gjør at dine bruksområder kommer an på an på hvilken modell du har.

Hvordan lades en powerbank?

En powerbank lades på samme måte som alle andre smartenheter, enten via stikkontakt i veggen eller ved en USB port på datamaskinen din. De aller fleste powerbanks i dag er laget med en utgang til egen lading og en utgang til lading for andre enheter.

Hvor ser du batterinivået?

Dette kommer an på hvilken modell du har. Noen powerbanks har en skjerm der du ser batterinivået prosentvis som på alle smartenheter, mens andre viser batterinivå i form av lampe-innstillinger på powerbanken. En powerbank kan for eksempel ha fire lyslamper, der antall lysende lamper representerer batterinivået. Lyser alle lampene er det fullt, men lyser kun en lampe nærmer det seg tomt.

Hvordan skrur du dem av og på?

Du trenger ikke gjøre mer enn å koble til en annen enhet for å skru en powerbank på, og for å skru dem av er det bare å koble ut enheten. Du trenger med andre ord ingen knapp eller noe slikt. Det er bare å koble ut alle ledninger og du har en avskrudd powerbank.


Hvordan velge riktig powerbank?

Det viktigste før du velger powerbanken som passer deg er å finne ut hvor stor batterikapasitet du egentlig trenger. Skal du lade flere enheter over en lengre perioder, eller skal den sørge for litt ekstra strøm på vei hjem fra jobb? Hvilke funksjoner og pris er også lurt å vurdere, før du gjør ditt innkjøp. Vi har derfor kommet frem til at følgende ting er gunstig å gå igjennom når du skal velge powerbank.

Batterikapasitet

Er du ofte på jobbreise og trenger strøm til både mobil og datamaskinen mens du reiser, er det utvilsomt en powerbank med stor batterikapasitet du må gå for. Du kan da lade alle enhetene dine flere ganger uten å måtte lade powerbanken. Dette sørger for alltid fulladet batteri, og det er ingen risiko for at arbeidet ditt blir forhindret på grunn av for lite strøm.

Dersom du skal ha en powerbank til kortere turer som på vei hjem fra jobb eller til butikken, kan du fint nøye deg med en mindre kapasitet. Du får da en mer praktisk powerbank, i tillegg til at du slipper å betale så alt for mye.

Hvor stor batterikapasitet du trenger kommer derfor an på hvor lenge og hyppig du egentlig trenger å bruke powerbanken.

Funksjoner

Det finnes mange ulike powerbanker og nesten hver powerbank har en egen funksjon. Noen er for eksempel tilpasset for å lade flere enheter samtidig mens andre spesialutviklet for lengre fjell- og skogsturer. Du finner til og med powerbanks som avgir varme og som medfølger startkabler for å gi liv i flatt bilbatteri.

Hvilken funksjon du finner som mest hensiktsmessig, burde derfor også være en faktor for ditt valg av powerbank. Fryser du ofte på hendene om vinteren, er det utrolig behagelig med en duppedings som både avgir varme og som lader mobilen din. Ønsker du strøm til flere enheter samtidig når du er på farten, må du gå for en powerbank med flere strømutganger.

Størrelse og vekt

Hvor stor eller liten ønsker du at din powerbank skal være? Det er en ganske stor variasjon på størrelsen, så velg den størrelsen og vekten du er mest komfortabel med. Ser du for deg å ha powerbanken i lomma, må du også sørge for at den er liten nok til å få plass. Reiser du alltid med sekk eller veske, er ikke størrelsen like viktig.

Pris

Hva er ditt budsjett og hvor mye vil du egentlig betale for en powerbank? Antall funksjoner og batterikapasitet styrer prisen på powerbankene, men du blir garantert mer fornøyd med ditt kjøp dersom du ikke føler du har betalt for mye.

Våre kriterier

Vi vurderte powerbanks på batterikapasitet, vekt- og størrelse, funksjoner og pris.

Spillhandels andre elektronikk-tester:

Legg igjen en kommentar